Nihad Selimović, prvi čovjek Spars Realway u razgovoru za portal BHbasket ogorčen je ultimatumom devet klubova. Navedeno  je da košarka u BiH je talac klubova koji žele da igraju drugi rang takmičenja privatne lige. Aludira se na osvajača Kinđetovog kupa, Široki i Slobodu.

“Spars Realwayu je bh.prvenstvo prioritet i uvijek ćemo se zalagati da bh. ligu moraju igrati svi timovi. Kolektiv smo koji pored igranja u elitnom rangu imamo ekipu koja će igrati A1 ligu, razmišljamo da oformimo tim i za A2 ligu. Afirmisali smo igrače kroz bh. takmičenja, Spars Realway i Sloboda poslije rata dali su najviše reprezentativaca u svim selekcijama. Koliko ukupno nisu dali svih devet potpisnika. Očito se radi o zamjeni teza i manipulaciji klubova. Neću dozvoliti da nam iko drži lekcije o patriotizmu. Odluka je donešena u martu o proširenju Lige na 14 ekipa kojom su spašeni i neki od potpisnika klubova. Ovim ultimatumom se narušava dignitet saveza”, govori Selimović u jednom dahu i nastavlja:

“Tražimo da se krovna kuća oglasi povodom najave klubova o samoorganizaciji i sankcioniše ovakve izjave. Otkud pravo klubovima za takvim istupima o samoorganizaciji, kada imaju donešene odluke iz marta mjeseca. Protiv smo narušavanja integriteta Lige BiH, da neko može igrati kad hoće ili neće. Još jednom ponavaljam bh.prvenstvo je naš prioritet i njega moraju igrati svi klubovi. Kroz bh.elitni rang bori se i za ulazak u ABA 2 ligu. Nijedno takmičenje ne smije biti ispred takmičenja BiH. Nećemo dozvoliti da nas iko proziva. Osvajači smo Kupa Mirza Delibašić, Široki je najtrofejniji bh. klub, Sloboda kolektiv sa bogatom košarkaškom tradicijom. Potpuno je neopravdano i sramotno prozivati da je bh. košarka talac tri predstavnika BiH u ABA 2 ligi”, izjavio je Selimović.

N.S.

Leave a Reply